måndag 9 augusti 2010

Hästtransporten fixad

Äntligen!!!! Hämtade transporten från verksta'n imorse och sen var jag till besiktningen med den. Inga bekymmer förutom att bromslamporna på bilen inte fungerade vilket gjorde att de inte lös på transporten heller. Men de var nog rätt nöjda över att bromsarna var tip-top så det skrevs inget om lysena.

Sen var vi till svärmor och hälsade på innan vi tog med Erik hem. Han stannade ju hemma med lastbilen i lördags medan ajg tog bilen hem från Sundsvall så han hade ingen bil att ta hem idag. Blev perfekt att jag fick åka till Sundsvall och kolla släpet då!

Hem och byta om, hämta grannen och så hämta hästarna. Thor och Daisy fick åka transport och grannen gick med Oliver. Daisy ville INTE gå på luckan till transporten, men med lite övertalning (ett grimskaft bakom rumpan) så gick hon in till slut.
Sen hann vi äta lite innan hovslagarn kom och fixade Thors hovar. Har ju en bokad tid på tisdag i nästa vecka så då ska han kolla Daisys hovar och Oliver ska få skor på framhovarna.
Mer lastträning blev det sen, in med Thor och så testade jag att lasta Oliver. Han var lite tveksam så jag tog en hink med pellets och så fick han äta sig in bit för bit. Det fungerade över förväntan, han gick nästan helt in, jag backade ut honom och sen gick han helt in och stod och åt. Det fick räcka för idag, är supernöjd över att han var så lugn.
Sen fick vi ta fram linan när vi skulle få in Daisy igen, lite mindre protester denna gång, men det är väl inte annat än väntat. När hon passerat luckan så stod hon fint och ut ville hon inte. Det är själva luckan som stör henne, om det är materialet eller färgen eller det faktum att det låter konstigt vet jag inte, men hon lär vänja sig snart hoppas jag. Känns säkrare att köra dom i transporten än gå med henne längs stora vägen.

Nu är det sovdags, har sovit alldeles för lite under helgen som varit och är jättetrött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar