söndag 8 augusti 2010

Jobbat och matat föl

Tiden försvinner verkligen snabbt när man har fullt upp.

Har jobbat lite och sen går ju tiden åt till att vara med Lovisa och försöka få i Daisy något annat än bara gräs.

I måndags fick Lovisa följa med i lastbilen, det gick superbra trots att hon inte sovit mer än en halvtimme under dagen. Fick köra en bil till Gävle som skulle få kylaggregatet fixat. Så det blev barnvagnspromenad i Gävle, mycket trevlig stad enligt mig.

I onsdags var jag iväg och köpte Dodson & Horrels Creep foal pellets. Har fått i Daisy lite grann, men inga mängder än. Men tror det kommer gå bra att få i henne det väsentliga framöver.

I fredags var det jobb igen, blev även jobb för Erik så barnen fick sova över i Sundsvall. Första natten utan föräldrarna för lovisa. Det gick superbra.
Det gick även bra för mig att jobba, jag körde från Timrå. Ner till Hudik och bytte bil, vidare till Gävle bro för byte av hela ekipaget. Upp till Hudik igen för bilbyte för att sedan åka tillbaka till Timrå och lossa stycke.
Är imponerad över mig själv över hur bra det gick att backa in mot kajen. Har inte gjort det på 1,5 år och det gick som på räls. Inte ett enda omtag, bara ställde upp ekipaget och backade rakt och fint in mot kajen.
Sov sen kvar i lastbilen och blev upphämtad på morgonen av svärfar så jag kunde hämta bilen som Erik ställt där dom "förvarar" lastbilarna.
Sen fick jag hämta tjejerna och ta en tur till svärmors blomsterafär där vi åt en sen frukost innan vi körde hem.
Igår var det Bergsjödagen så där var vi en tur också. Kikade lite på marknaden och gjorde ett loppisfynd, barnen fick en sväng i hoppborgen och jag satte upp lite lappar om Bruks-DM och turen runt Svågadalen i september.

Har anmält oss till turen runt Svågadalen. Det blir Thor och vagnen, Oliver får vara hemma och vara fölvakt, annars hade det ju varit trevligt att rida han med runt, eller om han åtminstone kunnat gå med bakom vagnen. M och T kommer med också med sin dotter så det blir fullt på vagnen. Får se om vi övernattar i hästtransporten eller hur vi gör.

Idag blir en innedag, regnet har vräkt ner hela morgonen, verkar som det är uppehåll just nu, men det är ju blött överallt så det känns inte så lockande att gå ut och bli blöt själv. Tänkte försöka hinna ut en sväng med hästarna undr kvällen, får se hur det blir. Oliver har inte gjort något på två veckor, väntar på att hovslagaren ska höra av sig så han kan få skor i fram då han ömmar ordentligt på grusvägen. Thor har vilat sedan i söndags då vi var ute på en ganska ansträngande tur med vagnen. Måste få till lite mer kondition och muskler på honom så han orkar runt Svågadalen om en månad. Har ju en önskan att tävla DM i bruks också, men vi får se vad vi gör den helgen. Är inte sista anmälan förrän den 22:a så vi får se då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar