tisdag 27 juli 2010

R.I.P FREZIA

‎15.45 idag lämnade vår vackra Frezia jordelivet. Hon var så lugn och samlad, reagerade inte trots att Daisy gnäggade. Kändes som hon förstod att hon äntligen skulle slippa allt ont. Jag är inte ledsen, det känns som en stor sten lättat från hjärtat. Nu mår vår vackra häst bra igen ♥

Nu går Daisy med Thor och hon knaprar hö och dricker vatten. Imorgon ska vi se om hon vill dricka lite mjölkersättning. Har ordnat så att endast hon kommer in i lösdriften, där finns hö och fölpellets och hon får vara ifred om hon skulle vilja det.
Oliver var lite stygg mot henne så han får gå själv i hagen bredvid några dagar, hoppas de kan gå tillsammans i helgen. Thor är hur snäll som helst istället och hon får göra allt utom att dia, vilket ju ändå inte skulle fungera tyvärr.
Har vi tur så klarar hon sig på hö, pellets och mjölkersättning. Uppfostran kan Thor ta hand om, vilket han ju gjort förut fast fölen varit lite större då han fått börja fostra dom.
Det känns hoppfullt inför famtiden.

1 kommentar:

  1. Jag får ändå en tår i ögat över det hela. Inte för att Frezia blev tvungen att lämna jordelivet, utan över den lilla mammalösa fölungen. Det blir säkert bra ändå för henne, men ialla fall, det känns lite sorgligt när man tänker på det.
    Jag hoppas att allt går bra och att Daizy tar mjölkersättningen.
    Styrkekramar till er.
    Bea

    SvaraRadera