söndag 30 januari 2011

Mycket häst

Ja, nu har det varit fina dagar och dom börjar fyllas med allt mer häst av olika slag.

I fredags blev det en tur med Thor och kälken, Lovisa sov hela turen på 1,5 timme som vi var ute. Hon somnade nästan direkt jag la ner henne och vaknade när Thor stannade hemma igen. Var nära att jag också skulle somna, men det var bara till att sätta sig upp ett tag så gick det över. Helmysigt att ligga nerbäddad under filtarna uppepå en bädd av hö, supermjukt och skönt.

Lördagen blev det hockey med bonussonen, han hade match och fick stå i mål. Gick bra för dom och L var stolt över att han endast släppte in 2 mål. Jag har ju noll intresse av hockey, förstår det inte alls tyvärr. Men barnen måste ju få syssla med det dom vill och inte det jag vill.
Mötte Thor på hemvägen, grannen var ut en sväng i solen med han.

Idag har det blivit mer jobba för Thor, han fick dra hela familjen i kälken. Vi låg mysigt nerbäddade och Lovisa och F somnade varsin stund.

Har även fått det glädjande beskedet att Mirre kommer flytta hit, troligen redan till nästa helg. Ett par bekanta till oss kommer köpa han, men eftersom de bor i fjollträsk så kommer han stå hos oss och vi kommer ha hela ansvaret. Det är dessutom deras första häst, de har mest erfarenhet från ridskola annars, så det blir mycket nytt för dom som vi får hjälpa till med.
Mirre är en fjording på ca 20 år, har gått som ridskolehäst och är toppen för nybörjare att rida. Han är enligt uppgifter körd för länge sen. Har en sele som är renoverad och som nog kommer passa han bra. Ska bli kul att prova han.

Daisy är nu utlagd på annons. Kommer lägga mer och mer tid på henne nu och försöka få henne såld. Men hittar jaginte rätt köpare så blir hon kvar. Vägrar sälja bara för att få henne såld, hon är så speciell i och med att hon är uppfödd utan sin mamma.
Tänkt pris är 15.000:- men det är ju prutbart om jag vet att hon kommer få det bra. Har inte visat henne, men tror inte hon kommer få allt för dåliga poäng på premiering. Kommer visa henne i sommar om hon inte blir såld.

Timmy har fått lite lata dagar sista veckorna, bara gått i hagen så han har fått stå inne på nätterna för att han inte ska äta för mycket medan Daisy får lite extra under nätterna ute. Vill komma igång ordentligt med han, men har inget träns som passar!!! Klart det går att ordna, men har inte orkat ta tag i det än. Han fungera bra att hantera i grimma även vid tömkörning så det känns inte så jätte akut med träns även om det vore praktiskt ibland.

Thor kanske får vara med på hästrallyt i år :)

Jo, jag är ju numera med i arbetsgruppen för hästrallyt, jag har uppgiften att fixa med hemsidan. Lika kul varje gång man får en ny hemsida att ordna med.
Känns snart som det börjar bli dags att avsäga sig lite saker man åtagit sig, men än så länge fungerar det. Det är som värst nu när det är årsmöten för alla klubbar och man måste börja välja vilka man ska gå på då man inte hinner alla tyvärr. Men FNH blir det, kanske skogshästen om det blir något (lite strul med ordförande), vil ju även vara med på ridklubben jag är med i och så är man ju inbjuden till JUF, brukshästkommitén och några till. Synd alla ska vara smatidigt, väldigt många tar samma helg, ofta sista eller näst sista i februari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar