onsdag 29 september 2010

Rasism?

Kvällsöppet på tv4 onsdag 29/9-2010

Det har ju varit ganska mycket tjafs om SD, att de är rasister och man vill därför inte ha in dom i riksdgagen o.s.v.

På kvällsöppet talar man om kamphundar och att många vill att dom ska förbjudas, att man ska förbjuda vissa raser. HELT JÄVLA GALET!!!

För det första så är det ju en grov form av rasism!
För det andra så vinner man inget på om man nu skulle gå så långt att man utrotar dessa s.k. kamphundar. Det är ÄGARNA till hundarna som man måste ta itu med. Det är ju beroende på djurägaren om hunden är aggressiv eller inte.
Okej! Klart finns det undantag, men man kan inte säga att en hund är aggressiv bara för att den är av en viss ras. Det är ju precis som att säga att zigenare är tjuvar hela bunten eller att människor med mörk hudfärg är borttslingar.

Jag blir så förbannad ibland >:(

1 kommentar:

  1. För en gångs skull håller jag inte med dig Madde. Jag har inte tagit ställning för eller emot ett förbjudande av kamphundar, men det går inte att jämföra kamphundar med zigenare så som du gör!!

    Kamphundarna är avlade på i massvis av år, för att få fram maximalt kampvilliga individer. Vi människor har skapat en hund som blivit mer och mer inriktad på kamp. Ett djur som är genetiskt programmerat till kamp är farligare en ett som i stället avlats för att vara så snälla sällskapsdjur som möjligt, det går inte att bortse ifrån.

    Visst finns det snälla pitbulls mm, men jag har tyvärr även träffat på välhanterade familjehundar som den framavlade kampmentaliteten till slut tagit över på. även en felhanterad cockerspaniel kan bli aggressiv, men den bär åtminstone inte på gener där man i generationer selektivt valt ut de mest aggressiva och kampgladaste.

    Zigenarna är inte avlade för att få fram så bra tjuvar som möjligt. Zigenare är människor som vilka andra, människor avlas inte på i specifika syften. (även om det finns de som har försökt...)

    SvaraRadera