lördag 6 mars 2010

Kefirbröd

Här kommer receptet, har modifierat det lite för att det ska passa mig själv bättre.

Ingredienser till 4 bröd:

2 paket jäst (100 gram tror jag det är)
2 dl varmt vatten (lite varmare än ljummet alltså)
1 msk salt
1 liter kefir eller vanlig filmjölk
2 dl olja eller 100 gram margarin
1 paket (2 kg) vetemjöl
0,5 dl kummin grovstött

Lös jästen i det varma vattnet.
Tillsätt salt och olja (eller smält margarin).
Blanda ner kefir eller filmjölk.
Tillsätt mjöl och kummin och arbeta degen smidig.

Låt jäsa i bunke till dubbel storlek. ca 30-40 minuter brukar räcka, men jag brukar kunna låta den ligga ett par timmar.

Arbeta ihop degen och lägg i smorda formar.
Om man vill så kan man pensla med lite mjölk eller varmt vatten och strö kummin över.

Låt jäsa 30-40 minuter och grädda sedan på 200 grader i ca 35 minuter.

Jättegott och så väldigt enkelt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar